Assemblea de Maulets del Berguedà
encenem la flama de la revolta Maulets del Berguedà
Actualitat

dijous, 7 d’octubre del 2010

Maulets, CUP i Casal Panxo finalitzen amb èxit el conjunt d'actes per un país lliure i just

Els actes organitzats durant el setembre per Maulets Berguedà, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i el Casal Panxo de Berga han finalitzat amb èxit i amb una alta participació.

Han estat un conjunt d'activitats que, encapçalades pel lema “Posant els fonaments d'un país lliure i just” han contribuït a inaugurar un nou curs polític a Berga i han iniciat un nou període de reflexió i debat en el sí de la societat berguedana.

El seguit d'actes va iniciar-se el dia 4 de setembre amb una xerrada-debat al Casal Panxo amb l'objectiu de respondre la pregunta “I ara què?”. El debat, que va englobar a una cinquantena de persones, va nodrir-se d'un anàlisi polític contextual a càrrec del politòleg i docent de la UPF Marc Sanjaume i l'investigador i també docent de la UPF Toni Rodon, que van aportar nous punts de vista als esdeveniments polítics i socials del darrer any.

Al llarg de la mateixa setmana, les tres organitzacions vàrem muntar el primer dels dos concerts que es van fer a la General de Berga. El grup Els senyors de les pedres (grup de tribut a Sangtraït) van donar el primer toc festiu el dimarts 7 de setembre, i just deu dies després, Berga va poder escoltar les cançons del grup berguedà Antídot i el recent arribat de Mallorca, Eixut.

Però l'èxit sense precedents dels actes del setembre es va esdevenir el cap de setmana del 10 i l'11. La 4a Marxa de Torxes per la independència que vam convocar les tres organitzacions va desbordar les expectatives retingudes al llarg dels darrers anys i, un cop més, va demostrar el que la CUP sempre ha afirmat: “Berga reclama a la classe política que planti cara a l'ordenament espanyol i que sigui valenta”. I és que el carrer es va emplenar amb gairebé 500 persones i un centenar de torxes i estelades van ballar al ritme del grup de percussió Trastukats i amb els bastoners locals Cop de garrot. Al final de la marxa, Guim Tusson, membre del Casal Panxo va llegir el manifest i, tot seguit, es va poder gaudir del concert de Jaume Arnella i PD Whatsda al Casal Panxo.

Durant la jornada de l'Onze de Setembre, la CUP va fer l'ofrena al Monument de Rafael de Casanova, i les tres organitzacions vam animar a participar a les diverses manifestacions, com ara la de Barcelona o Girona.

El conjunt d'actes en favor d'un país lliure i just va culminar, finalment, amb el sopar que la CUP, que es va organitzar al Restaurant els Roures. En aquest sopar es va fer una valoració de les activitats del setembre i es va concloure amb la certesa que l'independentisme seguirà guanyant força al Berguedà. La CUP va animar a agafar forces per encarar els vuit mesos que falten per les properes eleccions municipals i, tant Maulets com el Casal Panxo vam recuperar l'embranzida independentista per ser el referent juvenil a la nostra comarca.

Des de Maulets Berguedà volem agrair la col·laboració i les ganes de tothom qui va participar en les activitats i volem remarcar que, avui més que ahir, la lluita continua.

Maulets Berguedà
El jovent independentista revolucionari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

destacats

Llibertat.cat

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: bergueda@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<