Assemblea de Maulets del Berguedà
encenem la flama de la revolta Maulets del Berguedà
Actualitat

divendres, 22 d’octubre del 2010

Comunicat arran les detencions polítiques a Euskal Herria i en suport al jovent independentista basc

Arran la detenció de 15 joves independentistes bascos militants de l'organització juvenil SEGI, Maulets, el jovent indendentista revolucionari, volem expressar públicament els següents punts.

- Ens solidaritzem plenament amb les joves detingudes, les seves famílies i l'esquerra independentista basca, així com esperem que siguin posades en llibertat el més aviat possible. Així mateix, esperem que s'aturin els cops repressius en contra el moviment basc d'alliberament nacional en general i en contra el jovent independentista basc en concret.

- No entenem aquestes detencions més enllà d'una voluntat política de silenciar l'independentisme basc organitzat. Les acusacions no tenen cap mena de fonament jurídic i només es basen en la teoria conspirativa del "tot és ETA" que instaurà el jutge Garzón i que segueix el també jutge Grande Marlaska, que està portant a presó a centenars de persones independentistes sense més culpa d'estar organitzades políticament per lluitar a favor de la llibertat del seu poble. Tot una estratègia per silenciar un poble per la via de la violència i la repressió, l'amenaça i la por.

- Com a independentistes que compartim causes i com a repressaliats que compartim estats opressors i estratègies de persecució, entenem què significa està perseguit per motius ideològics. És per aquesta raó, que incitem al jovent català a fer una reflexió entorn a la persecució política que estem sofrint els diferents moviments independentistes en aquest Estat i també sobre la pretesa "democràcia" on vivim, en què no es respecta ni els drets a decidir dels diferents pobles oprimits, ni es respecten els drets humans ni els drets democràtics.

Finalment, enviem una abraçada fraternal als companys i companyes detingudes i també al movimentar independentista basc, doncs és en aquests difícils moments en què la solidaritat ha de ser més viva que mai.

Contra la repressió, la solidaritat i la tendresa entre pobles.
Contra l'opressió dels estats, la llibertat dels pobles!
Maulets, el jovent independentista revolucionari


Països Catalans, 22 d'octubre de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

destacats

Llibertat.cat

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: bergueda@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<