Assemblea de Maulets del Berguedà
encenem la flama de la revolta Maulets del Berguedà
Actualitat

dimarts, 23 de febrer del 2010

S'obre un punt d'informació laboral a Berga

El Berguedà inicia una campanya contra l’atur PDF a/e
dimarts, 23 febrer 2010

assessoramentEls sindicats Intersindical-CSC, Coordinadora Obrera Sindical (COS), l’organització juvenil Maulets i el Casal Panxo de Berga han encetat una campanya local contra l’atur i pels drets laborals.

La campanya, que duu per títol “Contra l’atur, organitza’t i lluita”, té l’objectiu de fer front a l’increment de la desocupació, des d’una òptica d’esquerres i independentista. A més, oferiran un servei gratuït d’assessorament laboral per tal de realitzar consultes laborals.

Entre altres qüestions, servirà per poder oferir un punt d’assessorament laboral gratuït per a la població treballadora berguedana i explorar les possibilitats de constituir una assemblea local d’aturats/des. 


Aquesta campanya s’ha encetat amb una xerrada duta a terme al Casal Panxo, en la qual les dues organitzacions sindicals han denunciat les polítiques socials i laborals de l’estat i les comunitats autònomes, així com el paper pactista que estant duent a terme els dos sindicats majoritaris -UGT i CCOO-. S’ha aprofitat la xerrada per presentar les seves propostes per fer front a l’actual situació de crisi per tal d’avançar cap a un model social, econòmic i productiu més just i igualitari que garanteixi el benestar i el poder adquisitiu de les classes treballadores. A la vegada han subratllat la necessitat de reforçar un sindicalisme nacional, de classe i combatiu que guanyi terreny als dos sindicats majoritaris, incapaços de liderar una resposta a la situació actual. 



Obren un punt d’assesorament laboral al Casal Panxo de Berga


Des de la Intersindical i la COS s’ha pres la determinació d’oferir un servei gratuït d’assesorament laboral que permeti donar a la ciutadania un espai per fer consultes laborals de qualsevol tipus.


Aquest punt d’informació laboral, situat al Casal Panxo de Berga -C/Mossèn Huch 19, baixos- estarà obert dos dijous de cada mes (consultar calendari), i oferirà serveis de matí de 11h a 14h per part de la COS, i de tarda de 15h a 18h per part de la Intersindical-CSC, des de ambdós sindicats s’anima a la ciutadania a utilitzar aquest punt d’informació i a donar suport a les convocatòries realitzades dins de la campanya en contra de l’atur.

Més d'un milió d'aturats/des


El 2010 està immers en una profunda crisi i les dades d’atur del quart trimestre de 2009 no són gens esperançadores. Al Principat, País Valencià i Illes Balears l'atur ha assolit el 19,28%, la qual cosa representa un total de 1.331.500 persones. A més, fa unes setmanes la Intersindical va assenyalar que hi ha col·lectius que pateixen més virulentament l'atur que d'altres.

Aquestes xifres situen l’atur al nostre país mig punt superior al de la resta de l’Estat. Pel que fa al conjunt de la comarca del Berguedà, les dades són sis punts inferiors a les de la resta del país. Això situa l'atur en un 13,8%, xifra que es tradueix en un total de 2.753 berguedans a l’atur.


Per la seva banda, la capital de la comarca, Berga, té un percentatge de desocupats del 15,42%, la qual cosa representen 1.356 treballadors sense feina. Cal tenir en compte que aquestes dades no són del tot representatives, ja que tots aquells treballadors que estant realitzant cursos de formació ocupacional no computen a les estadístiques oficials de desocupació.

Font: Llibertat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

destacats

Llibertat.cat

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: bergueda@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<